Lood, zink en koper: essentiële materialen voor dakwerken & uw dakgoot Handzame

Om ervoor te zorgen dat uw dak volledig waterdicht is en de afvoer van het regenwater vlot verloopt, zijn er lood-, koper- en zinkwerken nodig. Ook hierin staan Carl Godderis en zijn team u bij met deskundig advies en een vlotte service.

Naast een vakkundige dakbedekking is een kwalitatieve dakgoot Handzame ook belangrijk: we installeren in een handomdraai een nieuwe dakgoot met afvoerpijp of controleren uw bestaande goot op lekkages en voeren indien nodig herstellingswerken uit. Deze controle is geen overbodige luxe, want roest of barsten in de bestaande structuur kunnen op termijn waterschade toebrengen aan uw woning.

Lood

Lood is een breed inzetbare materiaalsoort die een makkelijke oplossing biedt bij dakconstructies die op maat gemaakt zijn. Het wordt vaak gebruikt om waterdichtheid te garanderen bij de installatie van de dakpannen en bij werken aan de schoorsteen.

Zink

zink dakgoot

Het meest courante materiaal dat voor dakgoten en afvoerpijpen wordt gebruikt, is zink. Dat komt omdat zink erg weerbestendig, duurzaam en makkelijk te herstellen is. Qua afweging tussen prijs en kwaliteit is zink de meest voor de hand liggende keuze, en bovendien is het een materiaal dat na verloop van tijd een donkere kleur zal krijgen, waardoor het extra charme meegeeft aan uw woning. Daarnaast is zink recycleerbaar, waardoor het de ecologische voetafdruk van uw woning verkleint.

Koper

koper dakgoot

Ook dakgoten in koper zijn bij Carl Godderis een mogelijkheid. Koper is weliswaar een duurdere grondstof, maar vanuit esthetisch oogpunt is er voor bijvoorbeeld villa’s of herenhuizen geen mooiere keuze.

Dakgoot Handzame

Voor gevelbekleding opteren we vaak voor zinken platen, omdat het materiaal zeer duurzaam is en makkelijk tientallen jaren meegaat.
Bovendien kunnen wij ook probleemloos zorgen voor bijbehorende mogelijkheden tot isolatie van uw gevel.

Welk materiaal ook uw voorkeur draagt: voor al onze lood-, koper- en zinkwerken gebruiken we bij Dakwerken Godderis kwaliteitsvolle materialen. U kunt op beide oren slapen: bij Carl Godderis weet u dat u kiest voor topkwaliteit!

U kunt op ons rekenen in de volgende regio’s

KortemarkHandzameTorhoutKoekelareIchtegemLichterveldeStadenHoogledeArdooieTieltWingeneBruggeZedelgemOostkampMaldegemRoeselareWest-VlaanderenOost-Vlaanderen

Dakgoot Kortemark Dakgoot Handzame Dakgoot Torhout Dakgoot Koekelare Dakgoot Ichtegem Dakgoot Lichtervelde Dakgoot Staden Dakgoot Hooglede Dakgoot Ardooie Dakgoot Tielt Dakgoot Wingene Dakgoot Brugge Dakgoot Zedelgem Dakgoot Oostkamp Dakgoot Maldegem Dakgoot Roeselare Dakgoot West-Vlaanderen Dakgoot Oost-Vlaanderen Dakgoot Leffinge

Bent u geintresseerd?

Neem dan vandaag nog contact op met Dakwerken Carl Godderis voor meer informatie of een vrijblijvende offerte – Wij nemen zo snel mogelijk terug contact op met u!