Duurzame gevelbekleding in leisteen of zink

Het concept van gevelbekleding bestaat al langer, maar de laatste jaren wint het steeds meer aan populariteit. Het geeft uw woning niet enkel een esthetische meerwaarde, maar het helpt ook om uw gevel te isoleren en om regenwater en vocht voor een stuk te bestrijden. Bij Carl Godderis gebruiken we voornamelijk leien en zink als materialen voor gevelbekleding. Dat is een bewuste keuze.

Leisteen

Leien zijn misschien niet de meest budgetvriendelijke optie, maar toch zijn er vele andere voordelen verbonden aan de keuze voor een gevelbekleding in leisteen. Hoewel leien erg licht zijn, hebben ze een hoog isolerend rendement. Bovendien is leisteen een erg duurzaam materiaal dat esthetisch gezien prima bij een hellend dak past. De gemiddelde levensduur van een gevelbekleding uit leisteen is ongeveer 60 jaar, dus het is zowel op het vlak van uitstraling als om budgettaire redenen een goede investering op lange termijn.

Zink

gevelbekleding

In tegenstelling tot leisteen is zink een zeer dun materiaal dat makkelijk kan worden bewerkt om de uitstraling van uw huis te optimaliseren. Zink is bovendien ook nog eens recycleerbaar: kiezen voor een gevelbekleding in zink is dan ook een milieubewuste keuze. Hoewel leisteen van nature uit beter isoleert, is het perfect mogelijk om voor een bijbehorende isolatie te zorgen indien u zou opteren voor een zinken bekleding.
Het grootste voordeel van een gevelbekleding in zink is de duurzaamheid van het materiaal. Het is makkelijk te onderhouden, en indien u uw gevel voldoende aandacht schenkt, kunnen de zinken platen tot wel een generatie lang meegaan.

Het team van Carl Godderis staat altijd paraat om u de voor- en nadelen van de gebruikte materialen nader toe te lichten. We denken graag met u mee om tot de beste oplossing te komen voor u en voor de gevelbekleding van uw woning. Contacteer ons snel en we overlopen samen de mogelijkheden!

Bent u geintresseerd?

Neem dan vandaag nog contact op met Dakwerken Carl Godderis voor meer informatie of een vrijblijvende offerte – Wij nemen zo snel mogelijk terug contact op met u!